Columbia

Gru te învață să-ți faci un Cold Brew

Neted, ușor dulce și super revigorant, un Cold Brew te pregătește de o vară suportabilă. Ușor de făcut, accesibilă, gata pregătită pentru diminețile aglomerate și ușor de încălzit dacă ai chef de o cafea fierbinte. Și cum nici dragul nostru #Gru nu e 100% matinal (a i se observa pleoapa căzută a ochiului drept), un Cold Brew poate schimba total regulile jocului. Mergi pe mâna lui Gru: vara asta se poartă cafea rece la presă franceză. Avec amour, un #coffeebrew de TM.

Și nu orice cafea, ci una făcută bine, cu știință, din boabe de Columbia. Măcinate mediu spre mare, activitate cu care prăjitoria Garage te poate ajuta cu spor. O cafea cu o aciditate medie până la îndrăzneață, cu aromă de alun, caramel prăjit și fructe de pădure, pe gustul lui Gru și al ajutoarelor sale, la fel de nematinale. Și să nu uităm efectul mai puțin acid al unui Cold Brew: pentru un stomac de chill out. Cu gheață, lapte sau tonic, un cold brew te scoate din dubiu.

Deasupra hărților cu indici de cafea, Gru te învață să te dai cu parapanta. Mentală. De aceea ți-a pregătit ceva special, ceva din Anzi. Ca să știi de unde îți vin boabele de cafea din care îți vei prepara tu cu mâna ta acel Cold Brew cu care să-ți aduni prietenii pe cap weekend de weekend solar. Cum ziceam, boabele vin din sudul orașului Huila aflat undeva pe Valea Magdalenei, unde se întâlnesc zonele centrale și estice ale Anzilor. Pitalito are o climă blândă, cu veri și ierni calme, adică în jur de 18-21ºC vara și 12ºC -14ºC iarna. În acest climat echilibrat se produce cea mai mare parte a cafelei Huila. Acum că știi detalii tehnice, Gru te pune la treabă.

Dar să-i dăm bice cu Cold Brew-ul nostru de #acasă.

Pasul unu: Extracția rece înseamnă a se folosi apă rece în contact direct cu cafeaua. Gru îți recomandă varianta simplă, fără să trebuiască să folosești instalații haute couture. Acasă e de-ajuns un borcan.

Pasul doi: Râșnești cafeaua ca pentru French Press pentru ca extracția să fie lentă, după care torni cafeaua râșnită într-un borcan. Adaugi apă și lași boabele să-și facă de cap într-un ocean. Sau pur și simplu torni apă rece peste boabele râșnite într-un accesoriu banal dar eficient ca acest French Press. Apoi lași chimia să-și facă de cap, câteva ore bune, chiar toată ziua.

Pasul trei: După ce clepsidra a epuizat nisipul, elimini zațul, filtrând cafeaua printr-un filtru de hârtie umezit. Asta în cazul în care nu ai acea ustensilă magică, acel French Press prin care separarea se face cu ajutorul sitei. Dar Gru, în calitate de expert îți propune însă să mai treci cafeaua printr-un filtru.

Pasul patru: Concentratul de cafea obținut îl poți folosi ca bază pentru diferite rețete de preparare, cu lapte, fără lapte, cu gheață, scorțișoară și alte minuni în care Gru te poate iniția. Sau amesteci pur și simplu concentratul cu apă în raport ⅓, adică o parte cafea, 3 părți apă.

Și ca să nu te prindă nepregătit, Gru îți spune exact de ce ai nevoie 

Pentru 100 ml de Cold Brew concentrat, te înarmezi cu:

28 de grame de cafea columbia

100 ml de apă

un borcan cu capac sau un French Press

un filtru de hârtie

Și timp. Plus, nu uita să amesteci combinația din când în când. S-ar ocupa Gru de asta dacă nu te-ar lăsa pe tine în locul lui.

Și cam asta. Bucură-te de un Cold Brew. Și zbârrrrrr