Columbia

Moka, cu cortul și Gru

How to Moka

  • Pasul unu: pune apa în partea de jos, până sub valvă, o pui la încălzit și o lași până ajunge la punctul de fierbere înainte de a monta utilajul
  • Pasul doi: râșnește cafeaua
  • Pasul trei: adaugă coșulețul cu cafea (pentru siguranța ta și a celorlalți, Gru te sfătuiește să ții baza cu o mănușă de bucătărie groasă și să înfiletezi secțiunea superioară)
  • Pasul patru: cafeaua va începe să urce prin tub (dacă ești curios ca Gru, lasă capacul ridicat, dar ai grijă să nu te stropească.
  • Pasul cinci: torni cafeaua în ceașcă și o servești direct cu sau fără lapte.

Potul Moka, o adevărată poveste, mai ales dacă-ți place să-l iei cu tine peste tot. Ai un arzător și un cort, dar vrei să-ți menții și tabieturile de băutor de cafea bună. Moka, știe Gru, e cea mai elegantă soluție. Ai două, trei idei despre cum se face cafeaua Moka. 

Ești gata de excursie. Ce faci: îți scoți din rucsac râșnița manuală, după care macini pe loc 20 de grame de boabe de cafea, ca și cum ai pregăti un espresso.

Nu uita, Gru te învață: pune apa în partea de jos a ibricului Moka, nu partea de sus. Și de preferat, apă fierbinte. Mai apoi așezi sita deasupra, în care se adaugă cafeaua măcinată, netezită mai apoi.

Gru îți sugerează: înfiletează partea de sus cu atenție pentru că partea de jos este fierbinte.

Așeză mai apoi Moka Pot pe sursa de caldură de o intesitate medie iar când apa din partea de jos a Moka Pot începe să fiarbă, aceasta se va ridica încet datorită presiunii și va șuiera. Atunci vei ști că timpul tău de așteptare a luat sfârșit. Happy Gru. 

Acum ești gata de luat rucsacul în spate și de plecat în tură.

Gru te atenționează din nou: nu te grăbi să manevrezi ibricul Moka pentru că e fierbinte!