Columbia

Gru te învață să-ți faci un Cold Brew

Gru te învață să-ți faci un Cold Brew 

Neted, ușor dulce și super revigorant, un Cold Brew te pregătește de o vară suportabilă. Ușor de făcut, accesibilă, gata pregătită pentru diminețile aglomerate și ușor de încălzit dacă ai chef de o cafea fierbinte. Și cum nici Gru nu e 100% matinal (a i se observa pleoapa căzută a ochiului drept), un Cold Brew poate schimba total regulile jocului. Mergi pe mâna lui Gru: vara asta se poartă cafea rece la presă franceză. 

Și nu orice cafea, ci una făcută ca lumea, din boabe una și una: Columbia Pitalito Huila Supremo. O cafea cu o aciditate medie până la îndrăzneață, cu aromă de alun, caramel prăjit și fructe de pădure. Și să nu uităm efectul mai puțin acid al unui Cold Brew: pentru un stomac de chill out.

Gru știe cum e să zbori deasupra hărților cu indici de cafea. De aceea ți-a pregătit ceva special, ceva din Anzi. Ca să știi de unde vin boabele de cafea din care îți vei prepara tu cu mâna ta acel Cold Brew de ai să-ți aduni prietenii pe cap weekend de weekend solar.

Cum ziceam, boabele vin din sudul orașului Huila, aflat undeva pe Valea Magdalenei, unde se întâlnesc zonele centrale și estice ale Anzilor. Pitalito are o climă blândă, cu veri și ierni calme, adică în jur de 18 – 21ºC vara și  12ºC – 14ºC iarna. În acest climat echilibrat se produce cea mai mare parte a cafelei Huila. Acum că știi detalii tehnice, te poți apuca de treabă.

Să-i dăm bice cu Cold Brew-ul nostru de casă.

Pasul I 

Extracția rece înseamnă că se folosește apă rece în contact direct cu cafeaua. Recomandăm varianta simplă, fără să trebuiască să folosești instalații haute-couture. Acasă e de-ajuns un borcan.

Pasul II

Macini cafeaua ca pentru French Press pentru ca extracția să fie lentă, după care torni cafeaua râșnită într-un borcan. Adaugi apă și lași boabele să-și facă de cap ca într-un ocean. Gru glumește. Doar torni apă rece peste boabele râșnite într-un accesoriu banal, un French Press de orice fel. Și le lași în pace. Așa, câteva ore bune, de la 12 la 24. Cam toată ziua.

Pasul III

După ce a trecut timpul setat, elimini zațul, filtrând cafeaua cu un filtru de hârtie umezit în prealabil. Dar dacă cafeaua e preparată într-un French Press, separarea se face automat, cu ajutorul sitei. Experții îți propun însă să mai treci cafeaua printr-un filtru.

Pasul IV

Concentratul de cafea obținut îl poți folosi ca bază pentru diferite rețete de preparare, cu lapte, fără lapte, cu gheață, scorțișoară și alte minuni. Sau amesteci pur și simplu concentratul cu apă în raport ⅓, adică o parte cafea, 3 părți apă.

Și ca să nu te prindă nepregătit, Gru îți spune exact de ce ai nevoie 

Pentru 100 ml de Cold Brew concentrat, te înarmezi cu:

28 de grame de cafea

100 ml de apă

un borcan cu capac sau un French Press

un filtru de hârtie

Și timp. Plus, nu uita să amesteci combinația din când în când. S-ar ocupa Gru de asta dacă nu te-ar lăsa pe tine în locul lui.

Și cam asta. Bucură-te de un Cold Brew. Și zbârrrrrr

 

70 thoughts on “Gru te învață să-ți faci un Cold Brew

 1. Pingback: intravenous flagyl
 2. Pingback: gabapentin muadili
 3. Pingback: bactrim diarrhea
 4. Pingback: 875 mg amoxicillin
 5. Pingback: cozaar 50 mg
 6. Pingback: effexor xr reviews
 7. Pingback: generic celebrex
 8. Pingback: robaxin 500 dosage
 9. Pingback: actos ollantay
 10. Pingback: ivermectin 12
 11. Pingback: usc pharmacy store

Comments are closed.