Ethiopia Yirgacheffe Koke

DUS DE NAS LA ÎNĂLȚIME DE AROME

Aroma pungentă de fructe amestecate, brad și miere, aceste note aromatice cresc mai intens și mai complex în cupă, afișând un lemn aromat, cu ton de cedru. Notele de fructe – fructe de pădure, piatră, citrice și coacăz negru – devin mai proeminente pe măsură ce cana se răcește, persistând într-un final prelungit și bogat în arome.
Prima dintr-o nouă linie de espresso cu o singură origine oferită de Barismo, denumită Grand Cru Espresso Series, Koke este un district deosebit de înalt, din faimoasa regiune în creștere a Yirgacheffe, precum și numele unei mori umede sau a unei stații de spălare din zonă. Deși conceput ca un espresso cu o singură origine, Koke poate fi o ceașcă de cafea lungă sau Flat White.
Această cafea este un exemplu superb de cafea naturală procesată de la Yirgacheffe. Yirgacheffe (de asemenea, transliterare sub numele de Irgachefe) este un oraș din centrul sudului Etiopiei, situat în zona Gedeo. Este, de asemenea, centrul administrativ din Yirgacheffe Woreda (district), zona de creștere a cafelei cu care suntem toți familiari.
Yirgacheffe este mărginită la sud de Kochere, la vest cu Zona Oromia, la nord cu Wenago, iar la est cu Bule. Acestea sunt toate numele casnice pentru noi în lumea cafelei de specialitate. Cafenele din Yirgacheffe stau de obicei la o altitudine cuprinsă între 1800 și 2200 de metri deasupra nivelului mării și sunt cultivate cu precădere de micii fermieri deținători.

ORIGINI

ȚARĂ ………… Ethiopia
REGIUNE ……………. Yirgacheffe, stația de spălare Koke
VARIETATE …………… Heirloom
PROCESARE ……….. spălare

Devino explorator pe blog. Gru te ghidează.

Prepară-ți o cafea bună oriunde și oricând. Nevoia te învață.
Două idei și trei rețete, pentru o cafea bună bună, făcută de tine în propria casă.