Columbia Huilo Pitalito Supremo

CĂLĂTOREȘTE PRIN INTERMEDIUL AROMELOR

Considerată în general drept una dintre cele mai bune din lume, cafeaua columbiană are parte de condiții ideale pentru a crește într-o cană care să-ți ia mințile. Terenul montan al Columbiei, locația tropicală, precipitațiile ridicate dar și cu parte de raze solare, clima relativ blândă, creează un climat în care creșterea arborelui de cafea este extrem de propice. Oamenii spun adesea că această țară a fost binecuvântată prin biodiversitatea sa uimitoare și prin localnicii prietenoși. Plus un climat și o geografie perfectă pentru creșterea celor mai bune boabe de cafea din lume.
De aici provine și Columbia Pitalito Huila Supremo, o cafea specială, cu aciditate medie și aromă de alun. Aflată în Valea Laboyos din zona de sud a Columbiei, la poalele munților Anzi, această regiune a dat lumii una dintre cele mai apreciate tipuri de cafea. Loc de naștere al râului Magdalena, care se deplasează spre nord până la coasta Caraibelor, valea se află la aproximativ 1.300 de metri deasupra nivelului mării. Pe toți munții din jur se cultivă cafea, cu o medie pe fermă de 6 hectare și aproximativ 5.000 de copaci la hectar. De origine vulcanică, solul furnizează o mulțime de nutrienți organici pentru această cafea de înaltă altitudine.
Dacă îți place să adulmeci o aromă bogată, netedă și cremoasă de cafea columbiană, vei aprecia această cafea de calitate premium. Provenită din micul oraș Pitalito, o regiune renumită pentru producerea de cafea de înaltă calitate, Columbia Pitalito Huila Supremo este o cafea cu o aciditate medie până la îndrăzneață, cu aromă de alun, caramel prăjit și fructe de pădure.

ORIGINI

ȚARĂ ………… Columbia
REGIUNE …………….. Valley Laboyos, Huila
VARIETATE …………… cattura, castillo
ALTITUDINE ………….. 1300 – 1800 m
PROCESARE …… spălată, uscată la soare

Devino explorator pe blog. Gru te ghidează.

Prepară-ți o cafea bună oriunde și oricând. Nevoia te învață.
Două idei și trei rețete, pentru o cafea bună bună, făcută de tine în propria casă.