Cafea de specialitate – înconjurul lumii cu centru la Timișoara

Așa-i când îți alegi o pasiune complicată… noi, ca să ne putem specializa în cafea, a trebuit să ne punem în cap pălăria de Marco Polo și să navigăm prin lume. Dar pirații ăștia (adică noi), în căutare de comori, și-au pus pe umăr, în loc de papagal, un porumbel voiajor.

Harta cafelei desenată de Gru

Ai intuit bine, Gru e porumbelul nostru pe care l-am trimis în lume după cafea. Și nu orice cafea… Cafea de trezit, cafea de mirosit, cafea de potrivit cu prăjitură, cafea de făcut la rece sau fierbinte. Cafeaua-i un ritual. Și când ai nasuri și papile fine de satisfăcut, n-ai ce să faci decât să trimiți pe cineva-n lume după cafea clasa A.
Norocu’ nostru cu Gru, că se și pricepe. Nu doar la navigat, ales și mirosit, ci și la prăjit. Ce-i drept, pentru asta l-am trimis la școală, că nu poți fi bun la toate. Iar la școala de prăjit cafea, Gru a-nvățat că felul în care este prăjită influențează tot ce se-ntâmplă mai departe cu cafeaua ta. Culoare, textură, miros, temperatură, gradul de umiditate – toate procesele care scot ce-i mai bun din cafea sunt făcute pas cu pas.

Boabe care zboară cad în Garage

Am zis că păstrăm secretul, dar ne-am răzgândit. E despre cum ajunge cafeaua la noi. Și adevărul e, că de mult ce ne place cafeaua și cât de mult am umblat s-o alegem, într-o bună zi pur și simplu ne-am trezit cu Garage-ul plin… Și-apoi am constatat că, la fiecare ploaie, la noi plouă cu cafea.
Până și pe Gru l-am găsit tot ciufulit, dar era treaz bine, că doar au căzut boabe de cafea peste el. De atunci, s-a angajat să aleagă el boabele în fiecare seară, iar noi dimineața le prăjim fix pe alea. Nu punem nici una în plus, c-avem mare încredere. Se mai întâmplă să rămânem fără cafea, dar când se-ntâmplă asta, oricum stă să plouă, așa că avem și pe a doua zi. No worries.